Update – ik ben verhuisd

Beste lezer,

Ik woon ondertussen in Wassenaar.  Maar het dit soort dingen blijven leuk dus deze woning ga ik ook energie neutraal maken.

Verduurzaming woning wassenaar naar enerPhit standaard.Het gaat om een 2-onder-1 kap woning uit 1951.  De spouw heb ik al laten isoleren met Knauf ‘vlokken’.  De zolder was alleen bereikbaar d.m.v. een vlizotrap maar inmiddels ook via een normale trap.  De schoorsteenrookkanalen in het huis heb ik er helemaal uitgehakt.  Vooral op zolder scheelde dit een hoop ruimte.  Een schoorsteen is helemaal verwijderd. De andere (gedeeld met buurman) is ondersteund met stalen beugels.

Op zolder heb ik ook een ‘baskapel’ (lichtvoorziening die geen dakkapel is omdat ie niet meer dan 60 cm. boven dakoppervlak uitsteekt) geplaatst zodat daar nu echt ruimte is voor een volwaardige slaapkamer en kleine badkamer.

Onder het dakbeschot ben ik 16 cm K12 van Kingspan resol isolatieplaten aan het plaatsen.  Daarom komt OBS plaat (12 mm), dan luchtdichte folie, daarop de electra en dat wordt dan weer afgewerkt met gipsplaat.

Op zolder komt ook een Brink Renovent Sky ventilatieunit met warmteterugwinning.

Van het gas ben ik al af want de CV ketel zat in de weg van waar de nieuwe zoldertrap moest komen.  Vooralsnog verwarm ik  daarom electrisch maar dat is best prima gedaan. Zeker deze zachte winter maar ook vorig jaar.  Totaal verbruik per jaar zo’n 3.600 kWh.

Binnenkort wat foto’s.

This entry was posted in Gasloos wonen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *