Gasloos wonen

Door je huis naar passief te renoveren heb je geen gasaansluiting meer nodig.  Je warmte vraag is immers zo klein geworden, daar heb je geen mega combiketel voor nodig.  Koken kan electrische met stroom die uit je PV panelen komt.  Tapwater wordt ook electrisch opgewarmt.  Ruimteverwarming behoefte is zo minimaal dat het ook electrisch kan en met dezelfde PV installatie kan worden opgewekt. Die hoeft niet bijzonder groot te worden.

In principe zal mijn warmtevraag maximaal 25 kWh/m2/jaar worden.  Ofwel; 2.500  kWh per jaar.  Een deel daarvan wordt opgewekt door de warmte die electrische apparaten afgeven (ja, telt ook mee in berekening) en lichaamswarmte van de aanwezige mensen.

Dus de gasaansluiting kan er binnekort uit. Dat scheelt weer lekker in de vastrechtkosten !!

This entry was posted in Gasloos wonen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *