Dakisolatie – Kingspan TEK

Het bestaande dak zal verwijderd worden omdat er een dakopbouw voor in de plaats komt. Deze gaan we bouwen met het bouwsysteem Kingspan TEK, een zogenaamde “SIP” oplossing: structurally insulated panels.  Het bestaat uit dragende panelen die bestaan uit een dikke laag polyurethaan met aan beide kanten OSB plaat.  De dikste paneel versie is 172 mm dik en geeft dan een RC waarde van 7.0: dat is de meeste isolatie bij de minst dikke wand.  Daarnaast is deze manier van bouwen ook nog eens veel lichter dan houtskelet en kan ook heel snel gebouwd worden omdat wand elementen van 3 x 6 meter inclusief kozijnen  in 1 keer op hun plaats worden gezet.

laagenergieEr is vooralsnog nog maar 1 gecertificeerde KingspanTEK bouwer in NL maar die is wel zeer ervaren en centraal gelegen.  Met na isolatie wil ik RC waarde van de dakopbouw richting de 9 krijgen.

This entry was posted in dak. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *