Isolatie kruipruimte

Het plan is om de oorspronkelijke houten balk vloer te vervangen een Havebo cassette renovatie vloer.  Bij inspectie van de bestaande vloer en de kruipruimte hebben we even overwogen deze vloer te laten zitten en goed te isoleren met Kingspan Kooltherm K12 frame plaat onder de balken en eventueel nog een ander product tussen de balken  en vervolgens de resterende “kruipruimte op te vullen met isolatiechips.

Maar gezien de nogal amateurische manier waarop de vloer – zo bleek bij inspectie – ondersteund is en de uitdagingen om het goed en kier-dicht te isoleren,  nieuwe electra en loodgieterwerk te installeren, hebben we besloten de vloer te verwijderen en toch te gaan voor de Havebo vloer.

Om onder de vloer nog een goede extra isolatie te creeren met losse chips moet slechts 30% van de bodem van  de “kruipruimte” een cm of 30 verlaagd worden.

Voor uitgebreide achtergrondinformatie over kruipruimte isolatie, zie deze link naar de site van Joost de Vree.

This entry was posted in Kruipruimte. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *